Hopp til innholdet

5 Tips for en bedre WordPress-side

  • av

WordPress benyttes i dag til alt fra kompliserte nettbutikk-løsninger og firmasider, til personlige blogger. Det fine med WordPress er at det er enkelt å gjøre endringer og å oppdatere nettsiden, uansett bruksområde. Noen ganger kan en nettside imidlertid ikke bli prioritert ofte nok, og dermed trenger du en kjempeoppdatering av alt. Her er mine fem tips til en bedre WordPress-side.

Kritikere

Det absolutt viktigste for en hver nettsides forbedring, er å ha noen potensielle lesere/kunder som er villige til å gi deg bøttevis av konstruktiv tilbakemelding. Dette er den eneste måten du ofte kommer deg ut av å «se deg blind» på eget verk, og gir deg ofte masse ideer til forbedringspotensiale.

Minimalistisk bruk av plugins

Fordi en del WordPress-plugins/utvidelser kan finne på å kjøre på samme scripts, kan det oppstå konflikter som gjør at ting ikke fungerer som det skal, eller i verste fall ikke fungerer i det hele tatt. Derfor er cluet å tenke minimalistisk når du installerer plugins, bruk så få du kan. Finn heller plugins som er kraftigere og gir deg alt du trenger, enn å kjøre 35 stykker. Dette vil også senke lastetiden på siden din betraktelig.

Sikkerhetstiltak

Benytt for all del et spamfilter, og sett gjerne opp CAPTCHA på kommentarfelt og kontaktskjema, slik at du slipper unødvendig spam og at besøkende potensielt klikker på usikre lenker som gir dem ukoselig malware eller virus. Pass også på å benytte et auto-generert passord, helst med forskjellig tegnstørrelse, tilfeldig plasserte tall og symboler.

Husk også på at selve tillatelsene på serveren din kan gi deg problemer, du kan lese mer om å sette disse på tryggest mulig måte her.

Vurder nøye om du virkelig bør gi andre personer brukertilgang på din nettside, og unngå å sette dem som admin med mindre du stoler blindt på dem.

Godt innhold

Å ha godt, lett lesbart innhold som også er SEO-vennlig, er alfa og omega uansett hva du benytter WordPress-siden din til. Christine Calvert har skrevet en fantastisk, liten og lettlest bok om nettopp innhold på nettet.

Kontinuerlig oppdatering

Jeg sier ikke at du skal bruke tre timer hver dag på å oppdatere nettsiden din, men legg det gjerne inn i kalenderen en gang i måneden at du skal oppdatere både innhold og WordPress, samt eventuelle themes og plugins. Google liker nettsiden din mye bedre om den holdes oppdatert!