Hopp til innholdet

Studentarbeid: Innhold

  • av
Angstforeningen-Thumbnail

Mitt første år på Digital Markedskommunikasjon, fikk vi en oppgave om å skape innhold til et fiktivt eller reelt firmas nettside, og lage en skisse av slik forsiden skulle se ut. Jeg valgte å skrive om den fiktive veldedige organisasjonen «Angstforeningen» – og baserte derfor alt arbeidet mitt rundt denne.

Alt innholdet er selvsagt også funnet opp, men viser hvordan jeg arbeider i forhold til kommunikasjonsstrategi, helhetlig uttrykk og tekstproduksjon. Nedenfor finner du løsningene mine på produksjon av forskjellige former for tekst.

Kortfattet strategi

Avsender

Angstforeningen er ny i markedet og står derfor svakt, men fyller et hull i forhold til fokusgruppen for arbeidet og jobber på frivillig/veldedig basis.

Budskap

Man kan leve med angst.

Mottakere

  • Primær målgruppe: Mennesker som har, har hatt, eller tror de kan ha angst i alle aldre, med behov for støtte og hjelp.
  • Sekundær målgruppe: Pårørende til mennesker med angst.
  • Andre målgrupper: Media, personer med behov for økt kunnskap om angstlidelser.

Mål

Hjelp til selvhjelp og å være en trygg, pålitelig informasjonskilde.

Statisk tekst

Hvem vi er

Angstforeningen er et tilbud til deg som enten har opplevd angst, er diagnosert med eller mistenker angst, og deres pårørende. Vi består av vanlige folk med vanlige jobber, som selv har erfaring med å leve med angstlidelse eller arbeider med det på daglig basis.

Vi tror at alle kan kontrollere angsten og med hjelp og støtte få et normalt liv.

Vi er en veldedig organisasjon, mange av våre tilbud eksisterer takket være støtte fra frivillige og finansielle hjelpere, som vi ikke hadde fungert uten. Vårt tilbud skal så langt som mulig være gratis og tilgjenglig for alle.

Våre verdier:

  • Angstforeningen skal være en trygg og faktabasert informasjonskilde om angstlidelser.
  • Angstforeningen skal bidra til å fjerne stigmatisering rundt mentale lidelser i Norge.
  • Angstforeningen skal eksistere både som en informasjonsbase og et kontaktledd mellom person og hjelpetjenester.
  • Angstforeningen skal forsøke å hjelpe alle, uansett bakgrunn, rase eller alder.
  • Angstforeningen er åpne og omtenksomme.
  • Angstforeningen skal opplyse og engasjere.

Produkttekster

Hvordan vi kan være der for deg

Ensom mannMålet vårt er å kunne hjelpe deg direkte eller finne hjelpen du trenger innen 48 timer. Vi hjelper på alle måter vi kan, men nedenfor finner du fem eksempler på ting vi ofte gjør:

  • Vi svarer på akuttelefonen døgnet rundt, hele året. Om du ikke vil ringe oss, send oss en melding!
  • Vi arrangerer kaffetreff en gang i måneden med nettverksbygging som mål fordi vi vet venner ofte kan være vanskelig å få når angsten er i veien over lengre tid.
  • Vi svarer på spørsmål, om vi ikke har svaret så tar vi kontakt med vårt panel av profesjonelle til vi får svar på spørsmålet for deg.
  • Vi har stands, holder foredrag og deltar på konferanser for å opplyse om å leve med angst.
  • Vi hjelper pårørende med å støtte sine egne angstere gjennom kurs og ved å opplyse om passende tiltak.

Støtt AF: Kjøp en stressball

Stressball

By Lewis Ronald (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Vår stressball er god distraksjon fra hva enn som måtte bekymre deg, i tillegg til at du støtter en god sak ved å kjøpe den!

Ballen er grønn med myk overflate og silikon innvendig. Den er nærmest umulig å ødelegge og kommer komplett med en liten pose til oppbevaring og et kort med budskapet vårt printet på utsiden («Man kan leve med angst»). Den er 7 cm i diameter og kan vaskes ren med en klut.

Nyhetsartikkel

Lider barnet ditt av angst?

Sofie Arnesen (34) snakket på Verdensdagen for Psykisk Helse åpent om datterens angstlidelse, som lærere og helsesøster mente at ikke eksisterte.

Mor og baby-bildeSofie oppdaget at datteren hadde et problem når hun i oktober 2013 stadig fant på grunner til å ikke gå på skolen. Magesmerter, kvalme og hodepine var gjengangere, men legen fant ikke noen underliggende årsaker og forklarte så Sofie at den 12 år gamle datteren nok bare var utilpass i klassen.

– Problemene oppstod når hun nektet å gå på skolen en dag, og fortsatte å nekte i mange dager, uten noen egentlig grunn. Så sluttet hun å gå ut for å leke, og i 3-4 måneder var det nærmest umulig å få henne ut av døra hjemme.

Under årets konferanse i Oslo oppfordret Sofie til å se etter tegn på at familiemedlemmer blir innesluttet over tid. Spesielt om reaksjonene på å måtte forlate hjemmet eller kjente områder er unaturlig kraftige.

– Hos oss var det en 12 år gammel jente som begynte å skjelve om hun visste vi skulle på legebesøk eller i en middag. Hun hylgråt så fort vi satt i bilen. Det var som om terskelen til inngangsdøra var mye høyere og direkte skremmende på henne, å trå utenfor døra var en kjempeanstrengelse.

Sofie søkte til nettet for hjelp, og etter å ha lett litt fant hun frem til nettsiden til Angstforeningen, som i følge Sofie gjorde alt så fort hun kontaktet dem for å bedre hverdagen til datteren.

– Jeg snakket med en i lokallaget som hadde en sønn på samme alder som datteren min, vi avtalte at de skulle ta en tur på besøk en dag, og til tross for at jenta mi nektet å forlate huset på den tiden, var hun for nysgjerrig på gjestene til å ikke komme ut og hilse på.

Sønnen til lokallagslederen har også hatt problemer med angst og de to barna kom fort overens.

I følge flere av de oppmøtte på konferansen er det vanlig at barn prøver å dekke over hvordan de egentlig har det med ting som er lettere for voksne å akseptere.

Angstforeningens representant Rasmus Fransen sier at det er mange måter å hjelpe ungene ut av det på:

– For noen barn kan det være en nabo de ikke liker på vei til skolen, da kan det være nok at en forelder finner en annen rute til skolen eller blir med noen ganger for å, uten å si noe direkte om problemet, vise barnet at frykten ikke nødvendigvis er rasjonell.

Emilie Olsen var til stede med sønnen på 5 måneder, hun vurderte selv å bli frivillig for Angstforeningen:

– Jeg har selv slitt med angst og har fått hjelp av psykolog i lang tid for å bearbeide årsaken. Jeg håper sønnen min slipper noe lignende, men når 1 av 4 i dag opplever angst i løpet av livet, vet jeg at risikoen er der.

Angstforeningen er nyopprettet men har ti lokallag på Østlandet så langt, og vil gjerne ha hjelp av flere.

Verdensdagen for Psykisk Helse har som hovedoppgave å opplyse og har årlig et spesielt tema. Årets tema var ”Hverdagsstress og psykisk helse” og det blir hvert år holdt arrangementer over hele landet.

Pressemelding

Stress kan behandles med flash mob

For å skape oppmerksomhet og aksept for angstlidelser og sette søkelyset på mental helse, arrangerer Angstforeningen flash mob midt i julegavehandelen. Dette er for mange angstere en mulighet til å utfordre egne grenser hvor flere er i samme situasjon.

Ettersom mange med angstlidelser har sosial angst, som ofte fremtrer i forhold til sosiale arrangement, utfører Angstforeningen dermed et sosialt eksperiment ved å få angstere til å delta i en flash mob.

Angstforeningen inviterer til flash mob på Youngstorget, torsdag 11. Desember klokken 18:00.

Kontakt Anna på telefon 498 57 393 for mer informasjon.

Skisse

Angstforeningen - Eksempel på forside til nettside