Hopp til innholdet

Tid for praksis – Forventninger og oppstart

Jeg begynte å jakte praksisplass ganske tidlig, og delte blant annet «10 Gode grunner til å ansette Marie» – som ble delt både i forbindelse med at jeg trengte ny jobb i fjor sommer, og i forbindelse med jakten på drømmepraksisplassen. Den siden, kombinert med at jeg svarte bra på de (noe originale) spørsmålene de hadde til meg under intervjuet, ga meg praksisplass (og ekstrajobb) hos Synlighet. Det passet meg veldig bra, med tanke på at fokusområdene til Synlighet er de områdene jeg ikke heelt klarer å velge mellom når det kommer til spesialisering.

Ettersom jeg har jobbet litt for dem med innhold og SEO i løpet av det siste halve året, sånn mellom annen jobb og studiene, var det ikke et helt fremmed arbeidsmiljø og kontor jeg kom inn døra hos i går: Jeg kunne noen navn fra før, og visste sånn ca. hva jeg bega meg ut på.

Forventningene til praksis i Performance Marketing-bransjen

Jeg gleder meg til å:

  • Lære masse, både om ting jeg kan litt om fra før, og om ting jeg ikke vet stort om.
  • Virkelig ha muligheten til å spesialisere kompetansen min.
  • Få jobbe litt med noe faktisk igjen, ikke bare teoretiske caser.
  • Bli bedre på å jobbe med SEO og innhold generelt.
  • Lære nye verktøy å kjenne.
  • Spørre 10 000 spørsmål.
  • Jobbe med kule folk i en liten evighet (seks uker er lenge for en student)

De første dagene i praksis

Jeg har virkelig blitt kastet inn i det med begge beina først: Jeg har en liten innsjø med oppgaver, men ikke så mange at det er overveldende. Jeg sitter heldigvis midt i et kontorlandskap med mange kloke folk, og svar på et spørsmål eller løsning på et problem er aldri langt unna.

De første dagene har i stor grad blitt brukt til en blanding av å få være med på møter, SEO-analyser, og implementering av anbefalte løsninger (ut i fra nevnte SEO-analyser). Jeg storkoser meg. Ikke alle er så glad i regneark at de syns det er kult å fikle med SEO-analyser og Google AdWords sin Keyword Planner i evigheter, men JEG er så glad i regneark. (Det tok meg riktig nok noen år å komme til dette punktet)

Vil du ha oppdateringer underveis? Følg meg på SnapChat:

VIl du oppleve praksisplass som digital markedsfører sammen med meg? Følg meg på SnapChat

2 kommentarer til “Tid for praksis – Forventninger og oppstart”

  1. Tilbakeping: Halvveis i praksis - Statusoppdatering - Maries Studentliv

Kommentarer er stengt.